Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017

Ετικέτες τροφίμων !!! Τι πίνουμε και τι τρώμε

ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ - ΠΟΤΑ - ΧΥΜΟΙ

Ποτό με νερό και ζάχαρη. Στην ουσία, ο χυμός φρούτου είναι μόνο το 1/5 της συνολικής ποσότητας. Όσον αφορά στα συστατικά του:
Διοξείδιο του άνθρακα (ανθρακικό οξύ): Δίνει μια οξύτητα στο ποτό και μια αίσθηση "δροσιάς" στο στόμα. Από την άλλη συντελεί στο να χαλάνε πιο γρήγορα τα δόντια, αφού διαβρώνει το σμάλτο των δοντιών. Όταν πίνουμε το ποτό μαζί με φαγητό, κάνει ακόμα ένα κακό, στο στομάχι: καθώς το ανθρακικό απελευθερώνει αέρια, συντελεί στο να ανοίγει η βαλβίδα του στομαχιού προς το λεπτό έντερο νωρίτερα από το κανονικό, με αποτέλεσμα τα φαγητά να προωθούνται στο έντερο χωρίς να είναι "έτοιμα". Αποτέλεσμα: με την καθημερινή χρήση αναψυκτικών μαζί με το φαγητό κινδυνεύουμε με δυσπεψία, δυσκοιλιότητα, κλπ.
Κιτρικό οξύ: Φυσικό συντηρητικό που υπάρχει στα λεμόνια κυρίως (γι' αυτό και όσοι φτιάχνουν π.χ. μαρμελάδες, στύβουν μερικές σταγόνες λεμόνι στο τέλος, πριν σφραγίσουν το δοχείο).
Σορβικό κάλιο: Χημικό συντηρητικό, για να μην μουχλιάζει το αναψυκτικό, αν μείνει για μήνες στο ράφι. Αν και δεν έχει κατηγορηθεί ιδιαίτερα για καρκινογόνο δράση [σε αντίθεση με το βενζοϊκό νάτριο το οποίο είναι αρκετά άσχημο], ο γενικός κανόνας είναι να φεύγουμε μακριά (όσο μπορούμε) όταν βλέπουμε τρόφιμα με συντηρητικά!
Ασκορβικό οξύ: Χημική βιταμίνη C. Ακούγεται καλό, αλλά πρέπει να ξέρουμε πως οι χημικές βιταμίνες απορροφώνται ελάχιστα από τον οργανισμό μας σε σχέση με τις φυσικές, από τα φρούτα και τα λαχανικά.



Αναψυκτικό τύπου cola. Όχι και τόσο καλό...
Πολλή ζάχαρη (σε βαθμό που μας κάνει κακό, αν πίνουμε συνέχεια τέτοια αναψυκτικά, και δεν εννοούμε μόνο το πάχος) και ανθρακικό (το είπαμε πριν).
Ε150d: Χημική χρωστική ουσία. Σε μεγάλες ποσότητες προκαλεί εντερικά προβλήματα. Είναι προς διερεύνηση το πόσο επικίνδυνη μπορεί να είναι.
Φωσφορικό οξύ​: Κατηγορείται πως δεσμεύει το ασβέστιο των δοντιών (και άρα τα καταστρέφει).
Καφεΐνη: Έστω και σε μικρές ποσότητες, δεν κάνει καλό στα παιδιά, αφού επιδρά άμεσα στα νεύρα.

Ενεργειακό ποτό.
​Αυτό είναι πραγματικά επικίνδυνο για παιδιά!!!
Περιέχει ​ταυρίνη που κάνει κακό στην καρδιά, βιταμίνες Β5 και Β6 (εδώ γελάμε!), καφεΐνη, όση περιέχει ένας καφές, γλυκουρονολακτόνη που δίνει ενέργεια στον οργανισμό.
Σε γενικές γραμμές, τα ποτά αυτού του είδους είναι φτιαγμένα για να δίνουν μεγάλα ποσά ενέργειας στον οργανισμό, με αντάλλαγμα να κουράζουν πολύ την καρδιά και τα αγγεία και να αυξάνουν την αρτηριακή πίεση.
Ειδικά σε ό,τι αφορά στα παιδιά, είναι απλά εγκληματικό να καταναλώνονται απ' αυτά!




Άπαχο γάλα, με τεχνητές γλυκαντικές ύλες. Είναι τόσο άνοστο από μόνο του, που χρειάζεται αρωματικές ύλες για να νοστιμίσει...

Βάλτε εσείς κακάο σε ένα "κανονικό" γάλα, στο σπίτι σας!
Θα γλυτώσετε και τα προβλήματα στο συκώτι σας που θα έχετε αν καταναλώνετε συνέχεια τροφές με τεχνητές γλυκαντικές ύλες...





Χυμός φρούτων. Αγνό προϊόν και καθαρό!

​(Βέβαια, οι χημικές βιταμίνες έχουμε πει πως δεν μας ωφελούν ιδιαίτερα, αφού η μεγαλύτερη ποσότητα αποβάλλεται στο αποχετευτικό σύστημα, αναξιοποίητη από τον οργανισμό μας...)









Φρουτοσαλάτα. Μια χαρά: Δροσερότατο!
(...αν δεν έχετε την δυνατότητα να φάτε φρέσκα φρούτα, κομμένα από τα χεράκια σας!)






ΣΟΚΟΛΑΤΕΣ - ΓΚΟΦΡΕΤΕΣ - 
ΜΠΙΣΚΟΤΑ -ΚΡΟΥΑΣΑΝ


Μια απλή σοκολάτα.
​Δεν φαίνεται κάτι επιλήψιμο (εκτός από την ζάχαρη βέβαια, που αποτελεί την μισή ποσότητα του προϊόντος)...
αλπουμίνη, τώρα... υποτίθεται δεν είναι τίποτα κακό. Από ασπράδια αυγών παρασκευάζεται.)



Καθαρό προϊόν! Καταναλώνουμε ελεύθερα!
(Αφού προσέχουμε να παίρνουμε κάποια μάρκα που να έχει λιγότερη ζάχαρη - για να κάνουμε όσο το δυνατόν μικρότερο κακό στον εαυτό μας από την χρήση του λευκού "διαβόλου"!)


Αρκετά υγιεινό προϊόν, όμως ​με δύο "ελαττώματα" και μία πονηριά:
1. Περιέχει μαλτιτόλη (υποκατάστατο της ζάχαρης) η οποία, όπως όλα τα υποκατάστατα της ζάχαρης, μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στο συκώτι αν τα τρώμε συνέχεια.
2. Λόγω της στέβιας (φυσικό αγνό γλυκαντικό) και του βιολογικού ρυζιού είναι αρκετά πιο ακριβή από τις άλλες σοκολάτες...
Η πονηριά: Η στέβια που διαφημίζουν τα προϊόντα αυτά είναι τόσο λίγη που πρακτικά είναι σαν να μην έχουν καθόλου!


Περιέχει:
​Γάλα σε σκόνη (τα γάλατα σε σκόνη είναι άσχημης ποιότητας: γάλατα που τα έχουν αφυδατώσει σε σκόνη για να συντηρούνται. Δηλαδή όλα τα πλεονεκτήματα του κανονικού γάλακτος πάνε περίπατο...
Φοινικέλαιο (ραφιναρισμένο και υδρογονωμένο):
Αν διαβάσουμε, μαθαίνουμε πως είναι ένα σπορέλαιο με πολλά κορεσμένα λιπαρά (μα πάρα πολλά: 48%!) και με ποιότητα λίπους που μοιάζει περισσότερο στο ζωικό παρά στο φυτικό.
Προκαλεί διάφορες αρρώστειες, με κυριότερες τις καρδιοπάθειες.
Έχει την ίδια βλαβερή επίδραση στον οργανισμό μας με τα τρανς λιπαρά (τα χειρότερα είδη λιπαρών ουσιών).
Χρησιμοποιείται σχεδόν στα μισά προϊόντα που αγοράζει ο πολύς κόσμος: μπισκότα, κάποιες σοκολάτες, κάποια συσκευασμένα κέικ, πατατάκια, παγωτά, μαργαρίνες, μαγιονέζες και πολλά άλλα.
Το φοινικέλαιο το χρησιμοποιούν άλλοι λαοί, που δεν έχουν πολλές επιλογές για λάδι. Εμείς στην Ελλάδα έχουμε την ευτυχία να είμαστε γεμάτοι από ελιές και ελαιόλαδο.

Συμπέρασμα, που βγαίνει κατευθείαν:
Υπάρχουν άλλες σοκολάτες, με κανονικό γάλα -όχι σκόνη- και χωρίς φοινικέλαια (και μάλιστα υδρογονωμένα και ραφιναρισμένα!)


Γκοφρέτες βιεννουάζ.
​Περιέχουν:
Φοινικέλαιο, (και επειδή πάντα υπάρχει και πιο άσχημα: φοινικοπυρηνέλαιο που είναι ακόμα χειρότερης ποιότητας από το φοινικέλαιο...).
Έλαιο καριτέ: Αυτό το χρησιμοποιούν ως καλλυντικό ενυδάτωσης. Τι δουλειά έχει στα γκοφρετάκια;;;
Έχουμε και την ζάχαρη: Πολλή. Πάρα πολλή! (48%)
Αυτά μόνο. Κατά τ' άλλα δεν έχει κάτι άλλο επιλήψιμο...


Η ζάχαρη είναι 2η στην σειρά των συστατικών. Επομένως καταλαβαίνουμε πως βρίσκεται σε μεγάλη αναλογία.
Έχει και φοινικέλαιο (ελαιοφοίνικα όπως γράφουν).
Αφήστε καλύτερα... Μην τα τρώτε, αν δεν υπάρχει σοβαρός λόγος...



Ενδιαφέροντα συστατικά...
Φοινικέλαιο (φυτικό λίπος, υπενθυμίζουμε, που κάνει το ίδιο κακό όπως το λίπος του κρέατος), βαμβακέλαιο, γάλα σκόνη (Ένα κι ένα όλα...).
Μονο- και δι-γλυκερίδια λιπαρών οξέων: Κάπως και από το όνομά τους χτυπάνε άσχημα... Αυτά είναι χημικά βελτιωτικά γεύσης και εμφάνισης που περιέχουν τρανς λιπαρά, τα χειρότερα λιπαρά.
Τα τρανς λιπαρά υπάρχουν στα πατατάκια, τα γαριδάκια και όλα τα συναφή, τα έτοιμα κρουασάν, τις έτοιμες ζύμες (σφολιάτες κλπ.),τις μαργαρίνες, τις μαγιονέζες, τις έτοιμες τηγανητές πατάτες και σε πολλά άλλα έτοιμα και μαζικά τρόφιμα. Είναι υπεύθυνα για καρδιοπάθειες, χοληστερίνη, απόφραξη των αγγείων, κλπ. συντηρητικά (σορβικό κάλιο, προπιονικό ασβέστιο), εστέρες του μονο- και διακετυλο-τρυγικού οξέος με μονο- και δι-γλυκερίδια ( !!!...), διάφορες θειώδεις ενώσεις...
Μία χαρά φαγητό...
Τρέφεσαι συνέχεια με κρουασάν (με αυτή την μάρκα τουλάχιστον...) και όταν μεγαλώσεις είσαι γεμάτος χοληστερίνη, βουλωμένα αγγεία και καρδιακά προβλήματα!
Η επιλογή να το πάρουμε από το ράφι του καταστήματος για να το βάλουμε στο καρότσι μας (και μετά στο στομάχι μας) ή να το αφήσουμε στην θέση του είναι πολύ εύκολη, αρκεί να έχουμε μυαλό που να σκέφτεται...​

ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ -ΝΙΦΑΔΕΣ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙΟΥ

Δημητριακά. Πολλές βιταμίνες! Υγιεινό ακούγεται...
Ή ...μήπως όχι και τόσο;
Την απάντηση την δώσαμε πιο πάνω: Η μεγαλύτερη ποσότητα των χημικών βιταμινών που παίρνουμε αποβάλλεται από τον οργανισμό. Σαν να μην τις παίρνουμε καθόλου...
Όσο για την γλυκαντική ουσία σορβιτόλη, αυτή έχει αποδειχθεί πια πως σε μεγάλες δόσεις είναι επικίνδυνη.
Άσε που έχει και φοινικέλαιο...

Προφανώς και είναι καλύτερο κάποιες φορές να τρώμε επεξεργασμένα δημητριακά αντί για ζαμπονοτυρόπιτες ως πρωινό, είναι όμως ακόμα καλύτερα να τρώμε πιο αγνές και ανεπεξέργαστες τροφές: μέλι, γιαούρτι, ταχίνι, ξηρούς καρπούς, σπιτικά κέικ. Κάτι πιο "χειροποίητο" και απλό στην παρασκευή του δηλαδή...


Κορνφλέικς παρασκευασμένα στο εξωτερικό, και μάλιστα σε τεράστιες ποσότητες για λογαριασμό πολυεθνικής εταιρείας καταστημάτων;
Μεταλλαγμένο καλαμπόκι βρωμάει...


Μπισκότα δημητριακών.
Αν δεν είχε τροποποιημένο (δηλαδή μεταλλαγμένο) άμυλο, συντηρητικό (σορβικό κάλλιο) και ανθρακικό ασβέστιο (μια σκόνη που μοιάζει με την κιμωλία, εκτεταμένη κατανάλωση της οποίας μπορεί να είναι επικίνδυνη,
δεν θα ήταν άσχημο...

 http://digitalzoot.weebly.com/deltaiotaalphataurhoomicronphi942.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...