Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

Σακούλες κάτω από τα μάτια: Γιατί δημιουργούνται και πώς θα τις αντιμετωπίσετε

Η αύξηση του λίπους στο κάτω βλέφαρο είναι ο βασικός λόγος που δημιουργούνται οι αντιαισθητικές σακούλες κάτω από τα μάτια.

Οι σακούλες και οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια σχετίζονται με διάφορες καταστάσεις όπως:

-Νοσήματα του θυρεοειδούς

-Κούραση

-Μη επαρκή ύπνο

-Υπερβολική άσκηση

-Κατακράτηση υγρών

-Κάπνισμα

-Αλλεργίες

Ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες είναι και το οξειδωτικό στρες. Το οξειδωτικό στρες αυξάνει τις τοξικές ουσίες που προκαλούν βλάβες στα κύτταρα στο σώμα σας.


Αυτές οι κυτταρικές βλάβες γίνονται πιο εμφανείς στο πρόσωπο, με τη μορφή ρυτίδων, σακούλες κάτω από τα μάτια, πεσμένα βλέφαρα και απώλεια της ελαστικότητας, της φρεσκάδας και της λάμψης του δέρματος.

Οι δίαιτες με πολλή ζάχαρη, όπως και οι επεξεργασμένες τροφές αυξάνουν το οξειδωτικό στρες και οδηγούν σε πρόωρη γήρανση.

Για να μειώσετε την ταχύτητα με την οποία εμφανίζονται τα σημάδια που δείχνουν την πραγματική σας ηλικία θα πρέπει να καταναλώνετε μεγάλες ποσότητες μη επεξεργασμένων τροφίμων που είναι πλούσιες σε αντιοξειδωτικά.

Χυμοί λαχανικών

Σας βοηθούν να απορροφήσετε όλες τις θρεπτικές ουσίες από τα λαχανικά. Αυτό είναι σημαντικό γιατί οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν μειωμένη ικανότητα απορρόφησης των τροφών. Είναι επίσης ένας εύκολος τρόπος να καταναλώσετε τις απαραίτητες ποσότητες λαχανικών με εύκολο τρόπο. Την ευεργετική επίδραση των λαχανικών στην αναγέννηση της επιδερμίδας και στη μείωση των ρυτίδων επιβεβαιώνουν σχετικές επιστημονικές ανακαλύψεις.

Πίνετε πολύ νερό

Επειδή οι σακούλες κάτω από τα μάτια μπορεί να οφείλονται σε κατακράτηση υγρών, η οποία εντείνεται από την αφυδάτωση, πρέπει να πίνετε άφθονο νερό για να βελτιώσετε την εικόνα πρηξίματος.

Άσκηση

Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο για τη διατήρηση νεανικής, λαμπερής και υγιούς εμφάνισης είναι η τακτική άσκηση. Αποφύγετε την υπερβολική άσκηση που μπορεί να προκαλέσει ρυτίδες.

Ύπνος

Ο επαρκής ύπνος όπως και η διαχείριση του στρες και των συναισθηματικών προκλήσεων είναι βασικοί παράγοντες για την υγεία και την εμφάνιση

 http://www.onmed.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...