Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Ραγάδες: Γιατί δημιουργούνται, πώς θα απαλλαγείτε

Οι ραγάδες είναι μικρές, λεπτές , αντιαισθητικές γραμμές πάνω στην επιδερμίδα που δημιουργούνται από τη διαστολή της μεσαίας στοιβάδας της.

Η εικόνα και το χρώμα τους σχετίζονται με τον τόνο του δέρματος. Μπορεί να είναι ροζ, κοκκινωπές ή καφετί γραμμές, που αργότερα παίρνουν ένα πιο φωτεινό μοβ χρώμα.

Με τον καιρό ξεθωριάζουν, το χρώμα τους γίνεται λίγο πιο ανοιχτό από το φυσικό του δέρματος και αυτό εξελίσσεται σταδιακά σε λευκές ουλές, που καταλήγουν στις ώριμες ραγάδες. Η έντασή τους μπορεί να μειωθεί, ανάλογα με το βάρος και την καλή φυσική κατάσταση του δέρματος.

Αίτια
-Οι απότομες αλλαγές και συνεχείς αυξομειώσεις του βάρους και του ύψους του σώματος, αποδυναμώνουν την ελαστικότητα της επιδερμίδας.
-Κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης ή όταν λαμβάνονται αντισυλληπτικά, τα υψηλά επίπεδα οιστρογόνων και προγεστερόνης τα οποία κυκλοφορούν μέσα από τις αρτηρίες, θεωρούνται υπεύθυνα για την επιβράδυνση της παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης, κάνοντας το δέρμα πιο ευάλωτο.
-Η κακή διατροφή, η έλλειψη βιταμίνης Α και πρωτεϊνών, οι κακές συνήθειες όπως το κάπνισμα, μπορούν να μειώσουν την ελαστικότητα του δέρματος.



Αντιμετώπιση
Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει αποτελεσματική θεραπεία των ραγάδων. Το καλύτερο είναι να απευθυνθείτε σε κάποιον εξειδικευμένο γιατρό, εάν έχετε σοβαρό πρόβλημα, γιατί η θεραπεία των ραγάδων μπορεί σήμερα να γίνει με ποικίλους τρόπους, ωστόσο οι γιατροί συνήθως μιλούν για βελτίωση και όχι για ίαση.

Μερικές τεχνικές που χρησιμοποιούνται, είναι οι εξής:
-Φωτοθερμόλυση με λέϊζερ
-Peeling με λέϊζερ
-Μικροβελονισμός κ.α.

Απαλλαχτείτε από τις ραγάδες με υλικά που έχετε στην κουζίνα σας

Για να απαλλαχθείτε από τις ραγάδες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα παρακάτω υλικά λίγο πολύ υπάρχουν σε κάθε σπίτι.

Ελαιόλαδο
Βάλτε ελαιόλαδο μετά το μπάνιο στο δέρμα σας και κρατήστε το ελαστικό και ενυδατωμένο. Η συστηματική χρήση ελαιολάδου θα μειώσει αποτελεσματικά τις ραγάδες και θα προστατεύει το δέρμα σας.

Αλόη
Η αλόη είναι γνωστή για τις επουλωτικές της ιδιότητες. Χρησιμοποιήστε το εκχύλισμα της αλόης που έχετε στη γλάστρα σας ή προμηθευτείτε τζελ αλόης από το φαρμακείο και πολύ σύντομα θα δείτε τη διαφορά.

Ασπράδι αυγού
Το ασπράδι αυγού περιέχει αμινοξέα και πρωτεΐνες που έχουν θεραπευτικές ιδιότητες για το δέρμα. Χρησιμοποιήστε το ως μάσκα πάνω στις ραγάδες, αφήστε το για λίγα λεπτά να στεγνώσει και στη συνέχεια ξεπλύνετε το δέρμα σας.

Βούτυρο κακάο
Το βούτυρο κακάο είναι πολύ ενυδατικό προϊόν, πλήρες σε θρεπτικά συστατικά και λιπαρά οξέα και αποτελεί εξαιρετική θεραπεία για το ξηρό δέρμα.

 http://www.onmed.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...