Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Oι πέντε καθημερινές συνήθειες που μας γερνάνε γρηγορότερα

Ποιος δε θέλει να φαίνεται και να είναι νέος; Η νεανικότητα και η ευεξία είναι οι σημαντικότεροι στόχοι κάθε ανθρώπου, υπάρχουν ωστόσο συνήθειες και πράγματα που μας γερνάνε πολύ γρηγορότερα.

1. Καφές: Οι περισσότεροι από εμάς δε μπορούμε να ξεκινήσουμε τη μέρα μας αν δεν πιούμε καφέ. Η υπερκατανάλωσή του όμως δεν κάνει καλό. Είναι προτιμότερο να τον αντικαταστήσουμε με μερικές κούπες πράσινο τσάι που προσφέρει άφθονα αντιοξειδωτικά στοιχεία και αποτοξίνωση.

2. Ανθυγιεινή διατροφή: Ανθυγιεινή διατροφή δε σημαίνει μόνο κατανάλωση πολλών λιπαρών και θερμίδων. Ανθυγιεινή είναι και η διατροφή φτωχή σε βιταμίνες, θρεπτικά συστατικά και λιπαρά. Οι υπερβολικά αυστηρές δίαιτες έχουν σαν αποτέλεσμα τα εξής: σπάσιμο νυχιών, άτονα μαλλιά και κουρασμένη επιδερμίδα.


3. Yπερκατανάλωση ζάχαρης: Μπορεί να την αγαπάμε, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν κάνει καθόλου καλό. Η υπερκατανάλωση ζάχαρης δημιουργεί βλάβη στο κολλαγόνο, το οποίο είναι υπεύθυνο για τη διατήρηση της νεότητας και της ελαστικότητας της επιδερμίδας.

4. Ελλιπής ύπνος: Για να είμαστε υγιείς και να διατηρείται η νεανικότητα της επιδερμίδας μας, θα πρέπει να κοιμόμαστε τουλάχιστον 7-8 ώρες την ημέρα. Η αϋπνία χαρίζει μόνο μαύρους κύκλους και θαμπή επιδερμίδα.

5. Έλλειψη άσκησης: Η άσκηση μας κάνει καλό. Πέρα από όμορφο σώμα, μας χαρίζει και ψυχική ηρεμία. Το μυαλό αδειάζει, το άγχος εξαφανίζεται με καλύτερες μορφές ασκήσεις το yoga και τις pilates.


http://www.healthierworld.gr/portal/cc7146d26842552e/a2e8e57dbcbed07c/e2732b90da41503d.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...