Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Μανιτάρια... μάθε τα οφέλη τους!

Αγαπημένα από την αρχαιότητα, να παίζουν σημαντική θέση στο τραπέζι των Θεών. Πολλοί είναι αυτοί που ισχυρίζονται πως η αμβροσία των θεών δεν ήταν τίποτα άλλο από τα μανιτάρια.

Εμείς σήμερα τα επιλέγουμε στη διατροφή μας για τη γεύση τους, για τα θρεπτικά συστατικά τους και για την ευκολία τους στο μαγείρεμα. Αποτελούν το ‘κρέας΄ των χορτοφάγων και συνοδεύουν τις σούπες τους και τα ζυμαρικά τους. Τα μανιτάρια είναι ένα τρόφιμο θρεπτικό και υγιεινό, υψηλής διατροφικής αξίας. Είναι πλούσια σε πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας και φτωχά σε θερμίδες και λίπη. Επίσης αποτελούν καλή πηγή βιταμινών, μετάλλων κ άλλων ιχνοστοιχείων.
Η περιεκτικότητά τους σε ριβοφλαβίνη βοηθάει στην απορρόφηση του σιδήρου και την παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων μειώνοντας έτσι τα συμπτώματα της αναιμίας. Από το φυτικό βασίλειο είναι η μοναδική τροφή που περιέχει μεγάλη ποσότητα Β12 γεγονός που την καθιστά αγαπητή και αναγκαία σε προτίμηση στους χορτοφάγους. Τα μανιτάρια είναι φτωχά σε νάτριο γεγονός που τα κάνει αγαπητά σε ασθενείς που πάσχουν από υπέρταση. Επίσης περιέχουν κάλιο, φώσφορο, ψευδάργυρο ενώ η περιεκτικότητά τους σε χαλκό αγγίζει το 50% της ημερήσιας συνιστώμενης πρόσληψης στα 100γρ. Υψηλή είναι και η περιεκτικότητά τους σε σελήνιο γεγονός που οφείλονται οι αντικαρκινικές και καρδιοπροστατευτικές ιδιότητές τους. Παράλληλα η κατανάλωσή τους συμβάλουν στην μείωση της χοληστερίνης. Αναμφισβήτητα αποτελούν ένα τρόφιμο απόλυτα θρεπτικό και γευστικό, σύμμαχο στην υγεία μας. Εσείς δεν έχετε παρά να το εντάξετε στην διατροφή σας και να τα απολαύσετε!

 http://www.newsdiet.gr/?p=3536

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...