Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Ένας παράξενος… διάφανος βάτραχος!

Στα τροπικά δάση της Κόστα Ρίκα τις νύχτες δραστηριοποιείται ένας παράξενος βάτραχος, γνωστός στους ντόπιους με την κοινή ονομασία «γυάλινος» βάτραχος!


Ο λόγος βέβαια είναι προφανής και δεν είναι άλλος από το γεγονός ότι το σώμα του αμφιβίου είναι εντελώς διάφανο, με αποτέλεσμα όλα τα όργανά του αλλά και τα μικροσκοπικά οστά του να βρίσκονται σε… κοινή θέα!


 Το είδος ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά το 1872 σε υγρά ορεινά δάση της Κεντρικής και Νότιας Αμερικής, κατάμήκος των ποταμών και στις ακτές λιμνών της περιοχής.

Τα «γυάλινα» βατράχια επιλέγουν τη νύχτα ως χρόνο δράσης τους, καθώς το σκοτάδι δεν επιτρέπει να γίνουν ορατά από τους θηρευτές τους, δηλαδή τα αρπακτικά ζώα.

 Η εμφάνισή τους προκαλεί εντύπωση και αποτελούν ένα από τα πλέον πολυφωτογραφημένα είδη του ζωικού βασιλείου, αν και η ανακάλυψή τους είναι αρκετά δύσκολη.


«Μια καλή λήψη αξίζει της αναμονής», αναφέρει ένας φωτογράφος και συμπληρώνει: «Τα εσωτερικά σπλάχνα, συμπεριλαμβανομένης της καρδιάς, του ήπατος, και του γαστρεντερικού σωλήνα είναι ορατά μέσω του ημιδιαφανούς δέρματος που μοιάζει με γυαλί, εξ ου και η κοινή ονομασία του είδους».



perierga.gr - Ο περίεργος "γυάλινος" βάτραχος!

http://perierga.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...