Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Οι ευεργετικές ιδιότητες του μήλου.

Το μήλο ανήκει στην οικογένεια των Ροδοειδών (Rosaceae) και είναι ένα από τα πιο διαδεδομένα και ευρύτατα καλλιεργούμενα φρούτα. Το φρούτο ωριμάζει το φθινόπωρο. Είναι, λοιπόν, η κατάλληλη εποχή για να απολαύσουμε τα οφέλη που προσφέρει στην υγεία μας.

Η σύγχρονη επιστήμη επιβεβαιώνει τη λαϊκή ρήση: «Ένα μήλο την ημέρα, τον γιατρό τον κάνει πέρα». Το φρούτο αυτό, εκτός από τη γεμάτη γεύση του, είναι πλούσιο σε βιταμίνες, διαιτητικές ίνες, και μεταλλικά στοιχεία. Περιέχει ασβέστιο, φώσφορο, σίδηρο, κάλιο, βιταμίνη C, βιταμίνη A, φολικό οξύ, βιοτίνη, μηλικό οξύ.

Πρέπει να τρώγεται με τη φλούδα, αφού προηγουμένως έχει πλυθεί πολύ καλά. H φλούδα του μήλου περιέχει πολλές βιταμίνες και αδιάλυτες ίνες, οι οποίες βοηθούν στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Θεωρείται, επίσης, ότι δρα προληπτικά στον καρκίνο του παχέος εντέρου.Επιπλέον, είναι γνωστό για την ηρεμιστική του δράση. Έρευνες το συνδέουν με μειωμένη χοληστερόλη, περιορισμένο κίνδυνο εμφάνισης εμφραγμάτων και εγκεφαλικών, ενώ θεωρείται μία από τις καλύτερες διατροφικές επιλογές για την πρόληψη του Aλτσχάιμερ.
Η σωστή επιλογή ενός μήλου προϋποθέτει να έχει σκληρό φλοιό, χωρίς χτυπήματα και φρέσκο κοτσάνι.
Τα μήλα δεν χρειάζονται ψυγείο, αφού διατηρούνται μια χαρά σε θερμοκρασία δωματίου.
Επιπλέον, αν δεν έχετε τη δυνατότητα να πλύνετε τα δόντια σας έπειτα από ένα γεύμα, αρκεί να φάτε ένα μήλο. Χάρη στη σκληρή του σάρκα, βοηθά τα δόντια να «αυτοκαθαριστούν», ενώ ακριβώς επειδή είναι πηγή φυτικών ινών, αντιοξειδωτικών ουσιών και βιταμινών, αποτελεί ασπίδα προστασίας ενάντια στην τερηδόνα

http://www.planitikos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...