Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

Πόσο βοηθάνε οι δίαιτες;

Χάνετε βάρος αλλά θα εκπλαγείτε από το τι στερείται ο οργανισμός σας!
Ο ανθρώπινος οργανισμός για να λειτουργήσει χωρίς προβλήματα υγείας χρειάζεται συγκεκριμένα συστατικά.
Διασφαλίστε ότι η διατροφή σας περιέχει τα παρακάτω 16 βασικά στοιχεία:
Θείο: Χρήσιμο στα κόκαλα, το δέρμα, τα μαλλιά και τα νύχια. Βοηθάει στην έκκριση της χολής. Το βρίσκουμε στο λάχανο, το κουνουπίδι, το μαϊντανό, το καρότο, το κρεμμύδι, το σπανάκι, τις φακές, το γάλα, το καλαμπόκι, τον ωμό κρόκο αυγού κλπ

Μαγνήσιο: Διατηρεί την ελαστικότητα στους μυϊκούς και νευρικούς ιστούς. Βοηθάει τη λειτουργία των εντέρων. Πορτοκάλια, λεμόνια, σταφύλια είναι πλούσιες πηγές.
Ασβέστιο: Σε συνδυασμό με άλλα στοιχεία βοηθάει στην ανάπτυξη των οστών. Η έλλειψη του δημιουργεί σωρεία κινδύνων για την υγεία. Εκτός από τα οστά κινδυνεύουν οι αρτηρίες και το ίδιο το αίμα. Αυξάνει τη ζωή των κυττάρων και επηρεάζει ευεργετικά τους παλμούς της καρδιάς. Όταν δεν έχει αρκετό ασβέστιο ο οργανισμός αποσπά ασβέστιο από τα κόκαλα με αποτέλεσμα να έχουμε χαλασμένα δόντια, ραχίτιδες κλπ
Πορτοκάλια, λεμόνια, σταφύλια, λάχανο, γάλα, αυγά, ελιές είναι μερικές τροφές πλούσιες σε ασβέστιο.
Μαγγάνιο: Βοηθάει στην αυτο-ίαση του οργανισμού. Καταπολεμά τα μικρόβια. Λειτουργεί κατά των αρθριτικών. Υποβοηθά το μεταβολισμό της μεμβράνης των κλειδώσεων. Αυξάνει την διανοητική ικανότητα. Το πιο πολύ μαγγάνιο βρίσκεται στα καρύδια ενώ το βρίσκουμε και στα αμύγδαλα, το μαϊντανό, το κάρδαμο και τα κάστανα .
Φώσφορος: Συντελεί στη πνευματική διαύγεια και στις υπόλοιπες εγκεφαλικές δραστηριότητες. Θρέφει τα κύτταρα, τα νεύρα στερεοποιεί τα κόκαλα. Χρήσιμος στα αισθητήρια νεύρα κυρίως της γεύσης και της αφής. Σταφύλια, καρύδια, αμύγδαλα,
τομάτες, λεμόνια, φασόλια, γάλα είναι μερικές από τις πηγές του.
Χλώριο: Καθαρίζει τα κύτταρα. Βοηθάει στη πέψη και προλαμβάνει τις εντερικές μολύνσεις. Μεταφέρει τη φθαρμένη ύλη από τους ιστούς. Ενισχύει την απομάκρυνση
του νερού από τους ιστούς, το δέρμα και τους πνεύμονες. Έχει σημαντικό ρόλο στο ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού.
Βρίσκεται σε όλα σχεδόν τα φρούτα, το τυρί και τους ξηρούς καρπούς.

Κάλιο: Ενισχύει την επιδιόρθωση των κυττάρων και την αποτοξίνωση. Οι ιστοί του σώματος αποκτούν ελαστικότητα, το αίμα γίνεται πιο αλκαλικό. Πληγές, κτυπήματα, μώλωπες θεραπεύονται ταχύτερα. Γενικά βελτιώνονται μύες, νευρικό σύστημα και εγκέφαλος. Λειτουργεί και σαν καταπραϋντικό. Το συναντάμε στα φρούτα, τα πράσινα χόρτα, τα σταφύλια, τα μαρούλια, τις μαύρες ελιές, το σπανάκι, τον άνηθο, το μαϊντανό, τα φασόλια, τις τομάτες, τα κρεμμύδια, το σέλινο και όχι μόνον.
Νάτριο: Ρυθμίζει την αλκαλικότητα. Μαζί με το κάλλιο και το χλώριο συντελούν στη καλή χώνευση. Τροφές πλούσιες σε νάτριο ωφελούν τους διαβητικούς, τους νευρικούς, και όσους υποφέρουν από ρευματισμούς ή αρθριτικά. Έχει την ιδιότητα να κρατάει το ασβέστιο διαλυμένο ώστε να αποφεύγεται η σκλήρυνση των ιστών.
Μη πίνετε νερό στη διάρκεια του φαγητού ή αμέσως μετά γιατί τα άλατα του νατρίου
διασπώνται εύκολα με το νερό με επίπτωση τις καούρες στο στομάχι.
Το περισσότερο νάτριο το έχουν οι φράουλες, τα γλυκά μήλα, τα σταφύλια, τα ξερά δαμάσκηνα, το σέλινο, το σπανάκι, τα καρότα, τα πατζάρια κλπ
Ιώδιο: Τονώνει την ενέργεια των αδένων και τω λεμφαδένων. Απαραίτητο για τη λειτουργία του θυρεοειδή που ρυθμίζει τον εγκέφαλο και το κεντρικό νευρικό σύστημα.
Η έλλειψή του σημαίνει υποθυρεοειδισμό, βρογχοκήλη, και νευρικές διαταραχές.
Επίσης επηρεάζεται ο μεταβολισμός των εγκεφαλικών κυττάρων.
Τροφές με Ιώδιο είναι τα σκόρδα, τα μανιτάρια, τα κόκκινα σταφύλια, οι τομάτες το σέλινο τα πράσα, το σπανάκι, τα καρότα, το καλαμπόκι, η βρώμη.
Φθόριο: Σύντροφος και συνεργάτης … του ασβεστίου. Υπάρχει δυνατή συνεργασία μεταξύ τους. Επενεργούν στο εξωτερικό στρώμα του κοκάλου και στην αδαμαντίνη των δοντιών. Δόντια καλοχτισμένα από νεαρή ηλικία με φθόριο και ασβέστιο … δεν επισκέπτονται οδοντίατρο!
Επίσης το φθόριο βρίσκεται στη σπλήνα, στα μάτια, και στις απολήξεις των νεύρων.
Προληπτικά είναι εναντίον των όγκων, της νευρικής αδυναμίας, των κιρσών, του πύου.
Το φθόριο συναντάται στο σκόρδο, τα φιστίκια, το γάλα, το τυρί και το κρόκο του αυγού.
Πυρίτιο: Χάρις στο πυρίτιο τα κόκαλα οι τένοντες  και τα δόντια στερεοποιούνται, δυναμώνουν και γυαλίζουν. Κάνει τους μυς πιο γερούς, το αίμα πιο ζεστό και τα μαλλιά γεμάτα υγεία. Δυναμώνει όλες τις μεμβράνες, τα τοιχώματα των αρτηριών,
τα τοιχώματα του λάρυγγα, και τα τοιχώματα του πεπτικού σωλήνα.Δυναμώνει το δέρμα και τα νύχια.  Επιδρά πολύ στο νευρικό και σεξουαλικό σύστημα, ενώ προλαμβάνει την ανικανότητα.
Περιέχεται στο σιταρίσιο ψωμί, στη σίκαλη, το κριθάρι, το αγυάλιστο ρύζι , τη φράουλα, τα σύκα, το μαρούλι, οι ελιές και οι φλούδες όλων των φρούτων.
Άνθρακας:  Παίζει σπουδαίο ρόλο στο μεταβολισμό των μυών, στην ανάπλαση των κυττάρων και στη λειτουργία του πρωτοπλάσματος. Είναι βασικό στοιχείο καθώς στην ένωση με το οξυγόνο δημιουργεί τη ζώσα ύλη.
Υπερβολικός άνθρακας σημαίνει νευρικές παθήσεις, καρδιακές διαταραχές, παχυσαρκία ή ακόμη και παράλυση. Συνεπώς οι τροφές με πλούσιο άνθρακα πρέπει να καταναλώνονται με μέτρο.
Τροφές με πολύ κάρβουνο είναι οι πατάτες, το άσπρο αλεύρι, το ρύζι, όλες οι αμυλούχες τροφές, τα φιστίκια, τα μήλα, τα κάστανα.
Υδρογόνο: Απαραίτητο στην σιελοποίηση, εφίδρωση και στην απέκκριση. Κύριο συστατικό στους μυς και το αίμα. Ανακουφίζει το νευρικό σύστημα, ρυθμίζει τη θερμοκρασία του σώματος, υγραίνει την επιφάνεια των πνευμόνων,  μεταφέρει και αποβάλλει τις ακαθαρσίες, Δροσίζει τους ιστούς και προλαμβάνει τις φλογώσεις. Άφθονο υδρογόνο υπάρχει σε όλα τα φρούτα-στα ζουμερά ακόμη πιο πολύ- στα λαχανικά και τα φρέσκα τρυφερά χόρτα.
Άζωτο: Συμμετέχει στην ανάπτυξη των ιστών, και αναζωογονεί τον οργανισμό.
Είναι το στοιχείο που δεσμεύει το λεύκωμα. Απαραίτητο σε μυϊκούς ιστούς, αίμα.
Το άζωτο σε σχέση με τα άλλα στοιχεία εξαφανίζεται γρηγορότερα από το σώμα και τότε αρχίζει η αποσύνθεση των ιστών.
Υπάρχει στα μήλα, αχλάδια, σύκα, μαρούλια, πορτοκάλια, φασόλια, φουντούκια, φιστίκια, τυρί, κρέας, ψάρια, ασπράδι αυγού.
Οξυγόνο: Επιτυγχάνει τη κυκλοφορία του αίματος, οξειδώνει το αίμα και τους ιστούς, τονώνει το μυϊκό σύστημα, επιδιορθώνει τα κατάγματα των οστών, και τρέφει όλα τα όργανα του σώματος. Η έλλειψή του προδίδεται από χλωμό χρώμα, ανωμαλίες στη θρέψη, πόνους, αναιμία, υδρωπικία, κατάπτωση κλπ.
Υπάρχει σε όλες τις φυτικές τροφές με τη μεγαλύτερη ποσότητα να βρίσκεται στις τομάτες και τα κρεμμύδια.
Για να αυξηθεί στο σώμα το οξυγόνο πρέπει να συνδυάζεται με τροφές που περιέχουν σίδηρο, κάλιο και ιώδιο.
Σίδηρος: Μεταφέρει το οξυγόνο από τους πνεύμονες  στους ιστούς. Το αίμα, οι ιστοί και οι πνεύμονες υποφέρουν στην έλλειψη σιδήρου.
Αφθονος σίδηρος βρίσκεται στις φράουλες, τα δαμάσκηνα, τα ξηρά σύκα, τα αχλάδια, τα καρύδια, τα ροδάκινα, η μαύρη και η ξανθιά κορινθιακή σταφίδα, οι τομάτες, τα καρότα, το λάχανο, το μαρούλι, το σπανάκι, οι φακές, το σιταρένιο ψωμί, τα αμύγδαλα, τα φουντούκια, οι εληές, τα αυγά, τα κρεμμύδια, τα φρέσκα φασολάκια, τα πατζάρια, οι γίγαντες 

http://pythari.gr/Health.htm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...